" />

Nieuws

vorige 10 nieuwsberichten

Het nieuwe Donorregister


Op 1 juli 2020 start het nieuwe Donorregister. Vanaf dan komt iedereen in Nederland in het Donorregister te staan. Lees meer over het nieuwe Donorregister: www.donorregister.nl
Lees verder »

Adviezen bij wormen


Wormpjes komen veel voor bij kinderen. Ze geven jeuk, vooral 's nachts. Was de handen altijd na toiletbezoek en vóór het eten, knip de nagels kort en gebruik elke dag een schone handdoek en schoon ondergoed.
Lees verder »

Voorbereiden op de ramadan


Op 6 mei begint de ramadan. Voor veel moslims een tijd om te vasten. Heeft u een ziekte of gebruikt u medicijnen? Dan kan vasten gezondheidsproblemen geven.
Lees verder »

Vernieuwing bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker


Op 1 januari 2017 start het nieuwe bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. In het vernieuwde bevolkingsonderzoek wordt het uitstrijkje beoordeeld op de aanwezigheid van hrHPV in plaats van op afwijkende cellen. Zo is eerder duidelijk of vrouwen risico lopen op het krijgen van baarmoederhalskanker.
Lees verder »

Pilot trombosedienst


Vanaf maandag 3 oktober 2016 starten wij een pilot voor patiënten die onder controle zijn bij de trombosedienst voor een antistollingsbehandeling. Deze patiënten hoeven niet meer naar een prikpost voor bloedafname, maar kunnen bij onze assistentes terecht in de huisartsenpraktijk.
Lees verder »

volgende 10 nieuwsberichten